Mika 6EU hibakód és azok javítása

A Mika 6EU a hibák nagy részét jelzi. A jelzés annyit tesz, hogy hiba esetén egy, a hibához rendelt hibakóddal jelzi a készülék, hogy hiba lépett fel.

Mika 6EU hibakódok és azok javítása:

Mika 6EU F23 hiba
Mika 6EU F23 hiba

Ha a hiba kód E betűvel kezdődik, akkor csak a hiba megszüntetése és a RESET gomb megnyomásával indítható újra a készülék. Ha a hiba üzenet F betűvel kezdődik, akkor a hiba megszüntetése után a készülék alaphelyzetbe áll, és ha fűtéskérés van a szoba termosztáton keresztül, akkor el is indul.

A leggyakrabban előforduló hibák,

vagy jelenségek. (A hiba legtöbbször nem a készülék miatt van, hanem a rossz kivitelezésből adódik. Pl. koszos fűtési víz, szivárgó, tömörtelen rendszer)

  1. F37 Mika 6EU hibakód a fűtési víz alacsony nyomásából adódik. (Rá kell tölteni a rendszerre) Ha a tágulási tartály rossz, akkor az is lehet a hiba okozója. Ebben az esetben tapasztalhatjuk, hogy a hideg-meleg fűtési vízzel párhuzamosan a nyomás túlságosan nagy tartomány között ingadozik.
  2. F40 Mika 6EU hibakód jelzi a készülék túltöltöttségét. Ha a tágulási tartály rossz, akkor az is lehet a hiba okozója.
  3. E01 Mika 6EU hibakód a gyújtási hibát jelzi. Ha RESET után nem indul a készülék, hívjon a MIKÁHOZ értő szakembert, szervizpartnert!
  4. E03 Mika 6EU hibakód a határoló termosztát tilt, túlmelegedés miatt. Ha RESET után nem indul a készülék, hívjon a MIKÁHOZ értő szakembert, szervizpartnert!
  5. E04 Mika 6EU hibakód a léghiánykapcsoló hibályát jelzi. Ha RESET után nem indul a készülék, hívjon a MIKÁHOZ értő szakembert, szervizpartnert!
  6. E05 Mika 6EU hibakód a léghiánykapcsoló hibályát jelzi.Ha RESET után nem indul a készülék, hívjon a MIKÁHOZ értő szakembert, szervizpartnert!
  7. E06 hibakód a léghiánykapcsoló hibályát jelzi.Ha RESET után nem indul a készülék, hívjon a MIKÁHOZ értő szakembert, szervizpartnert!
  8. F23 hibakód. Ne keresse a kézikönyvben, mert a leírás téves nem felel meg a hiba feltárásához. Erről a hibáró többet ITT OLVASHAT. A hibát a szervizpartnerek, egy a Technorgáz Kft től kapott támogatás segítségével, sikeresen tudja javítani. Ennek a hibának a kijavítása összetett feladat, mert nem elég az Auróra panelt kicserélni (vezérlőpanel), hanem az elektromos bekötésen is változtatni kell, hogy a hiba ne ismétlődjön. Ha ezzel a hibával szembesül és már nem garanciális a készülék, akkor keressen a 30/9498943 telefonszámon, hogy a segtíségére lehessek!

A fent felsorolt hibákon kívűl még ritkán előfordulhatnak egyéb hibakódok, de azok nagyon rikák.

Linkek:

A MIKA 6EU BEMUTATÁSA. TEL.: +36309498943 Nagy Péter

Bemutatkozás

Web: gaz-muszaki.hu

konvektorhiba.hu